VIking-PIrate-NInja-GYpsies. Go ahead, try and find a stereotype for us.

Hjemmelagde skjønnhetsprodukter

I det siste har jeg filosofert mye over hva er det egentlig jeg konsumerer. Etter å ha lest en artikkel i VG, eller Dagbladet eller noe i den duren fikke jeg info om at de aller fleste skjønnhetsprodukter inneholder veldig mye kjemikalier. Eller de er testet på dyr. Eller begge deler.

Når det gjelder dyretesting har jeg litt blandede følelser. I medisinske tilfeller vet jeg neimenn ikke hva jeg skal tenke, på den ene siden, så… ja, forskning er jo viktig, på den andre siden, skal dyr lide for det? Men en ting er jeg sikker på, og det er at ingen skal lide for mine skjønnhetsprodukter! Så den beste garantien jeg har for å slippe unna kjemikalier og ikke få produkter testet på dyr i huset/på min kropp, må vel være mulig å lage ting selv?

Jeg begynte med deodorant. Hva brukte folk som deo før i tia? Svaret er vel at de gjorde ikke det, men det forandret seg jo. Etter litt research fant jeg ut at en gammeldags deodorant inneholder en eller annen base, salt, natron og eventuelt en form for godlukt.
Jeg mikset sammen like deler salt, natron og kokos-olje på laaaaaav varme i en pytteliten gryte. Da alt så ut som det var blandet dryppet jeg i noen dråper te-tre olje, som er antibakteriel og ett par dråper Palo Santo, for Kevin syns den lukter godt 🙂 Blandingen ble helt over i en liten plastbeholder og satt i kjøleskapet til den stivnet.
Den lukter litt spesielt, men jeg tror det kan reguleres med andre oljer, og så langt har jeg brukt denne deoen jevnlig uten at noen har klaget på lukta mi, håper virkelig folk sier ifra hvis den ikke virker!! Natronen gjør den litt ru, så det er litt kjipt å bruke på nybaberte armhuler, men jeg bryr meg ikke så veldig om å ha armhuler som en 12 år gammel gutt, så det gjør ikke meg noe.

Ett annet produkt jeg bruker mye av, er leppepomade. Vi har veldig tørr luft i huset og sprukne lepper er kjipt…
Dette var enda lettere å lage! Like deler shea-butter og kokos-olje, og kakao-pulver etter smak og behag. Smelt sammen på svak varme eller varmbad og hell over i en liten krukke, pille-eske eller noe annet som kan romme litt leppepomade. Veldig effektiv og lukter himmelsk! Kan selvfølgelig droppe kakao, eller putte i noe annet. Tenkte jeg skulle prøve med peppermynte, vanilje-essens eller rose-olje. Jeg tror den kan bli forbedret så en av dagene smelter jeg den om sammen med litt jojoba-olje, som inneholder vitamin E. Skal gi en oppdatering på hvordan det går 🙂

-Mira

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s